Perníkové těsto
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Vánoční cukroví
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 7 836×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Perníkové těsto ingredience:
650 g hladké žitné mouky, 240 g moučkového cukru, 4 celá vejce, 100 g medu, 50 g tuku (nejlépe Omega), po 1 lžíci skořice a směsi koření (anýz, hřebíček, badyán, fenykl, nové koření), 1 lžička sody, 2-3 lžíce kakaa chceme-li tmavší těsto
Perníkové těsto postup:
Na vál prosijeme mouku (část si necháme bokem) se sodou a kořením a cukr, případně kakao. Přidáme vejce, tekutý med a rozehřátý tuk. Vypracujeme tuhé, ale hladké těsto. Postupně podle potřeby přidáváme mouku, kterou jsme si nechali bokem.Zpracované těsto rozválíme a vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme při 180°C 6-10 minut (podle velikosti a tloušťky perníčků). Po vytažení z trouby ihned potřeme rozšlehaným vejcem.
Po vychladnutí libovolně dozdobíme.
Tentokrát jsem nezdobila polevou, ale ještě před pečením jsem do syrového těsta otiskla vzorek vykrajovátkama na patchwork.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Perníkové těsto"
Zkuste také
Reklama