Ořechová bábovka s jablky a rumem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 651×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Ořechová bábovka s jablky a rumem ingredience:
4 vejce | 1 hrneček moučkového cukru | 1/2 hrnečku oleje | 1/2 hrnečku mléka | 150 g mletých ořechů | 2 větší jablka | 2 lžíce rumu | 1 hrneček hladké mouky | 1 prášek do pečiva | 1 balení vanilkového cukru
Ořechová bábovka s jablky a rumem postup:
Z vajec, moučkového cukru a vanilkového cukru utřeme pěnu. Postupně přidáváme veškeré ingredience, mouku s práškem do pečiva, olej, mléko, ořechy, nahrubo nastrouhaná jablka a nakonec rum.Do vymazané a strouhankou vysypané formy nalejeme těsto, dáme do předem vyhřáté trouby (na 180 stupňů C) a pečeme 30 minut. Po třiceti minutách položíme na babovku pečící papír a pečeme ještě 15 minut.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Ořechová bábovka s jablky a rumem"
Zkuste také
Reklama