Dnes je Čtvrtek 26.12.2024, 2. svátek vánoční, a svátek má Štěpán | V databázi máme 4 808 receptů


Nestíháte vařit, ale máte mlsný jazýček? Tyhle recepty vás zachrání

K vykouzlení jídel bohatých na živiny i chutě nepotřebujete v kuchyni trávit dlouhé hodiny. Umění je naopak za krátkou chvilku naservírovat pokrm, po kterém se akorát zapráší. Pravou rukou vám při přípravách bude mixér, který většinu práce odvede za vás.

Rychlovky z mixéru

Největší výhodou vaření s mixérem je téměř nulová příprava. Nemusíte se zabývat tím, jak úhledně nakrájíte jednotlivé ingredience, aby jídlo nejen chutnalo, ale také vypadalo. Tyčový mixér vše naseká za vás a během pár vteřin spojí všechny chutě do jedné a vytvoří lahodný krém, omáčku nebo smoothie. Vyzkoušejte tyto tři jednoduché recepty a propadněte kouzlu mixování.

Čočkový krém během 10 minut

Krémová polévka z červené čočky je nejen chutná, ale také plná vitaminů. Uvaříte ji v jednom hrnci a po rozmixování můžete servírovat. Stačí si na oleji opražit cibulku, česnek a trochu zázvoru (vše najemno nakrájené), okořenit troškou kari, přisypat čočku, zalít vodou a nechat vařit asi 15 minut. Poté vše rozmixujte tyčovým mixérem, přidejte kokosové mléko, případně sůl a pepř a můžete podávat.

Co budete na 4 porce potřebovat:

  • 1 lžíci slunečnicového oleje
  • 1 střední cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cm oloupaného zázvoru
  • špetka kari
  • 125 g červené čočky
  • 200 ml kokosového mléka
  • 400 ml vody
  • sůl a pepř na dochucení

Itálie na talíři: Pasta Pesto

Itálie je městem jídla, ale také uvolněného životního stylu, kdy je hlavním účelem především čistá hlava a požitkářství. Většina italských pokrmů proto nevyžaduje dlouhý pobyt v kuchyni, přesto je pro každého strávníka absolutním zážitkem. Jednou z oblíbených omáček je zelené pesto plné bazalkové chuti, které máte hotové během pěti minut. Stačí pár ingrediencí naházet do mixéru a krémové pesto je na světě. Podávejte s těstovinami al-dente a hoblinkami parmazánu na vrchu.

Co budete na 4 porce potřebovat:

  • 3 stroužky česneku
  • 50 g bazalky
  • 25 g parmazánu
  • lžíce piniových oříšků
  • 120 ml extra panenského olivového oleje
  • špetka soli

Vege falafel v tortile

Vneste do své kuchyně orientální chutě Blízkého východu. Falafel je skvělou vegetariánskou alternativou masa a jeho příprava vám zabere asi deset minut času. Ingredience rozmixujte do hrubé konzistence, vytvarujte do malých placiček a tepelně upravte. Běžně se falafel smaží na pánvi v oleji, pokud chcete zdravější variantu, upečte jej v troubě. Připravte si autentickou tortilu se salátem, rajčaty a humusem a nechte se přenést do země faraonů. Z čeho je pravý egyptský falafel?

Co budete na 4 porce potřebovat:

  • 2 hrnky sušené cizrny (12 hodin namočené ve vodě)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šalotka
  • 2 lžičky soli
  • půl lžičky kmínu
  • půl lžičky kajenského pepře
  • malá hrst čerstvé petržele
  • malá hrst čerstvého koriandru

Jeden pomocník, tisíce pokrmů

Tyčový mixér je velmi univerzálním pomocníkem, který vám usnadní práci, jednoduše se obsluhuje a dá vám možnost experimentovat s chutěmi. Ať už připravujete hlavní jídlo, dip, nebo předkrm, mixér za vás vše nadrtí a dokonale smíchá. Vám stačí zmáčknout jedno tlačítko nebo otočit knoflíkem.

Veronika Decsy
Copywriter
Copywriterka s přesahem do SEO, která se psaním živí od roku 2017. Dokáže se vcítit do potřeb klienta a tvoří věcné a poutavé texty. Některé z nich můžete najít například na portálu produktvdetailu.cz.

Ohodnoťte článek "Nestíháte vařit, ale máte mlsný jazýček? Tyhle recepty vás zachrání"

Stav hlasování: 1.9/5 (98 hlasů celkem)

Reklama

Komentáře k článku

K tomuto článku je celkem Komentáře zakázány

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Přidávání komentářů bylo zakázáno.

Vstupte do diskuse k článku Nestíháte vařit, ale máte mlsný jazýček? Tyhle recepty vás zachrání ...


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci