Nepečený čokoládový chlebíček
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 302×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Nepečený čokoládový chlebíček ingredience:
čokoláda na vaření: 400 g
cukr krupice: 50 g
máslo: 100 g
piškoty: 100 g
sušenky BeBe: 100 g
ořechy: 50 g
Mandlové lupínky: 50 g
cukr moučkový na posypání: dle potřeby
Nepečený čokoládový chlebíček postup:
Krok 1: Čokoládu nalámeme na kousky, přidáme máslo, cukr a vše necháme ve vodní lázni rozpustit na hladkou hmotu. Do rozpuštěné čokoládové směsi pak vmícháme nalámané piškoty, BeBSe sušenky, nahrubo posekané ořechy a mandlové lupínky.Krok 2: Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinovou fólií a hmotu do formy opatrně pomocí stěrky přemístíme.
Krok 3: Překryjeme dalším kouskem fólie a pomocí prstů hmotu upěchujeme. Nakonec dáme ztuhnout do lednice.
Krok 4: Ztuhlý čokoládový chlebíček vyklopíme a horní stranu pocukrujeme.
TIP: Do čokoládové směsi můžeme přidat různé zbytky (drobečky) sušenek, strouhaný kokos nebo na kousky nakrájené kandované ovoce.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Nepečený čokoládový chlebíček"
Zkuste také
Reklama