Mrkvový koláč s kakaem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 309×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Mrkvový koláč s kakaem ingredience:
3 vejce
150 g moučkového nebo krupicového cukru
150 g polohrubé mouky
80 g oleje
2 polévkové lžíce kakaa
1 kypřící prášek do pečiva
300 g mrkve
30 g tuku na vymazání formy
30 g hrubé mouky na vysypání formy
citronová kůra
1 jablko
Na náplň:
2 plnotučné tvarohy
1 pomazánkové máslo bez příchuti
moučkový cukr nebo med dle chuti
Na mrkvičky:
cca 150 g marcipánu – obarveného pomocí cukrářského barviva nebo již barveného
Na polevu:
250 g kvalitní čokolády
1 lžíce másla
Mrkvový koláč s kakaem postup:
Do mísy rozklepněte vejce, přidejte moučkový cukr, prosáté kakao, olej a nastrouhanou citronovou kůru a dobře vymíchejte nebo pomocí šlehače vyšlehejte do husté pěny. Do pěny vmíchejte polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidejte nastrouhanou mrkev a oloupané a nastrouhané jablko. Dortovou formu vymažte tukem, vysypte ji hrubou moukou a rozetřete do ní stejnoměrnou vrstvu těsta. Dort pečte ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. V míse vymíchejte tvarohy s pomazánkovým máslem a oslaďte tento krém dle chuti cukrem nebo medem. Až bude dort upečený a vychladlý, opatrně ho v polovině rozřízněte a namažte krémem. Na závěr přelijte rozpuštěnou čokoládou s máslem a dozdobte marcipánem, z kterého jste vytvarovali mrkvičky. TIP Místo mrkviček můžete na ozdobu dortu použít malá čokoládová velikonoční va jíčka nebo želatinové bonbony či lentilky.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Mrkvový koláč s kakaem"
Zkuste také
Reklama