Mlečný řez
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 2 896×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Mlečný řez ingredience:
těsto: 6 vajec, 9 lžic polohrubé mouky, 7 lžic cukru krupice, 2 lžíce kakaového prášku
náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 1 ztužovač smetany, 250 g měkkého tvarohu (ve vaničce), moučkový cukr dle chuti
Mlečný řez postup:
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.Žloutky s cukrem a kakaovým práškem vyšlehámne do pěny.
Do žloutkovo-kakaové pěny zlehka vmícháme střídavě mouku a sníh z bílků.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení upečeme (cca 190°C, 10 minut).
Do mísy nalijeme smetanu, přisypeme ztužovač, cukr a přidáme tvaroh. Všechno společně ušleháme na hladkou hmotu.
Vychladlý korpus podélně rozřežeme na tři pásy a každý opatrně ostrým nožem vodorovně prokrojíme.
Naplníme krémem a nakrájíme na obdélníčky.
Dáme vychladit do ledničky.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Mlečný řez"
Zkuste také
Reklama