Měkké čokoládové perníčky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Vánoční cukroví
Autor: lucka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 917×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Měkké čokoládové perníčky ingredience:
Suroviny jsou asi na 75 ks
500g medu
4 lžíce pomerančové šťávy
125g cukru
50g rozinek
1 lžíce kypřícího prášku do pečiva
3 lžíce rumu
600g hladké mouky
1 sáček vanilkového cukru
2 lžičky skořice
1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
po 1/2 lžičce anýzu, zázvoru, kardamomu a koriandru
1 lžička kakaového prášku
Na polevu:
500g čokoládové polevy
100g sekaných mandlí
Měkké čokoládové perníčky postup:
Zahřejeme med s pomerančovou šťávou. Přimícháme cukry a necháme vychladnout. Opereme rozinky, osušíme a nakrájíme.Smícháme kypřící prášek s rumem. Ze 450g mouky a zbylých přísad umícháme těsto, které necháme v zakryté míse aspoň 3 dny odpočívat při pokojové teplotě.
Troubu předehřejeme na 180C. Těsto prohněteme se zbylou moukou, na pracovní ploše vyválíme těsto asi na 0,5 cm a vykrajujeme obdélníčky. Posypeme mandlemi. Nakrájené kousky rozložíme na plech a pečeme asi 10 minut, pak necháme vychladnout.
Polevu rozehřejeme ve vodní lázni, nalijeme na obdélníčky vysokou vrstvou a necháme zaschnout. Poté skladujeme v chladu.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Měkké čokoládové perníčky"
Zkuste také
Reklama