Medový řez
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 2 komentáře zobrazeno 5 413×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Medový řez ingredience:
těsto: 3 vejce, 300 g moučkového cukru, 1 lžička sody, 5 lžic medu, 390 g hladké mouky
krém: 200 g másla, 260 g salka
na posypání: hrst pomletých vlašských ořechů, 1 lžička kakaového prášku, 1 lžička moučkového cukru
Medový řez postup:
Suroviny na těsto dobře promícháme a natřeme na papír na pečení na dva plechy. Nejde to moc dobře, chce to pevné nervy.Upečeme (180°C, cca 8-10 minut).
Necháme vychladnout. Ze studených plátů sloupneme papír a rozkrojíme je podélně na poloviny.
Máslo vyšleháme do pěny a po částech zašleháme salko.
Krémem potřeme všechny 4 pláty a naskládáme na sebe.
Povrch posypeme směsí ořechů, kakaa a cukru.
V ledničce necháme ztuhnout.
Tento medovník by měl být měkký hned, nemusí se nechávat rozležet jako jiné medovníky.
Je ale hodně sladký, kdo nemusí přeslazené moučníky, doporučuju ubrat část cukru.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Medový řez"
Zkuste také
Reklama