Masové vývary a polévky (celkem 46)
Holandská rybí polévka
Masové vývary a polévky → Rybu opereme, zbavíme kůže a kostí. Nakrájíme na kousky a pokapeme citronovou šťávou. Litr vody přivedeme k varu, do vařící vody zamícháme instantní masový vývar a přidáme na dro ... Pokračovat »
Pikantní čínská nudlová polévka
Masové vývary a polévky → Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a poté přídáme žampiony a hrášek. Opékame pár minut, aby žampiony změkly. Poté přidáme strouhaný zázvor (asi 3 cm velký kousek) a ještě krátce ... Pokračovat »
Slepičí nudlovka
Masové vývary a polévky → Krok 1: Mrkev, celer a petržel očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle. Zeleninu vložíme do přecezeného vývaru a přivedeme k varu. Krok 2: Zatím po řád ně propláchneme špen ... Pokračovat »
Polévka z kapra
Masové vývary a polévky → Do studené vody dáme hlavu z kapra, kousek mrkve a petržele rozkrájené podélně na čtvrtky, pepř, nové koření, masox, kousek cibule, přivedeme k varu a necháme vařit asi 20 minut (d ... Pokračovat »
Polévka mléčná s houbami
Masové vývary a polévky → Do vody dame varit susene,predem namocene houby,kulicky noveho koreni,sul a nadrobno pokrajene ( umyte a oloupane ) brambory. Varime 20 minut. Pak v hrnicku rozmichame 2 vrchovat ... Pokračovat »
Polévka rybí z kapřích hlav
Masové vývary a polévky → Rybi hlavy uvarime s cibuli a korenim a maso obereme na talirek. Do vyvaru pokrajime zeleninu a uvarime domekka. Nakonec pridame sekanou petrzelku. Obrane maso a na kazdy talir ... Pokračovat »
Polévka s vepřovým masem, nakládaným v česneku
Masové vývary a polévky → Do vepřové krkovičky utvoříme nožem otvor a vtlačíme do něj 3 rozetřené stroužky česneku se solí. Uvaříme nálev (voda, pepř, nové koření, bobkový list, česnek). Maso dáme do hrnce ... Pokračovat »
Rybí polévka
Masové vývary a polévky → Kapří hlavy zbavíme skřelí a celé vaříme v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením cca 40 minut, pak přidáme rybí vnitřnosti a vaříme dál asi 20 minut. Scedíme, vnitřnosti p ... Pokračovat »
Polévka z jaternice
Masové vývary a polévky → Obsah jaternic vytlačíme, zalijeme osolenou vodou a rozmícháme. Přidáme jemně nastrouhanou zeleninu a několik minut povaříme. Nakonec ochutíme masoxem a podáváme s kostkami osmažen ... Pokračovat »
Boršč
Masové vývary a polévky → Maso pokrájené na menší kusy dáme vařit do osolené vody. Zatím na másle osmahneme na nudličky nakrájenou zeleninu a cibuli a přidáme ji k měkkému masu. Pak přidáme na nudličky pokr ... Pokračovat »
Šunková polévka
Masové vývary a polévky → Kosti dobře povaříme, vývar procedíme, zahustíme světlou jíškou a přidáme na drobné kostky nakrájenou zeleninu. Povaříme na krémově zahoustlou polévku, přidáme do ni ve smetaně roz ... Pokračovat »
Krémová polévka z kuřete
Masové vývary a polévky → Vykuchané kuře dobře očistíme a rozdělíme na kusy. Dáme do většího hrnce a zalijeme osolenou vodou, do které jsme přidali pepř. Vaříme zvolna asi 3/4 hodiny. Jakmile je maso měkké, ... Pokračovat »
Zelná polévka s vepřovým masem
Masové vývary a polévky → Hlávkové zelí očistíme, vyřízneme košťál a nakrájíme na nudličky. Na oleji osmahneme očištěnou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání os ... Pokračovat »
Kuřecí polévka s chřestem
Masové vývary a polévky → Kuřecí maso vložíme do 1,5 l studené vody a přivedeme do varu. Přidáme očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninu, umytou cibuli, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme téměř do mě ... Pokračovat »
Anglická polévka
Masové vývary a polévky → Maso nakrájíme na malé kousky, vložíme do studené vody, přidáme krupky, osolíme a vaříme. Asi po 2 hodinách přidáme nakrájenou zeleninu, opepříme a vaříme až zelenina změkne. Hotov ... Pokračovat »
Sváteční vinná polévka s lososem
Masové vývary a polévky → Maso z lososa opláchnemem, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, nadrobno posekáme a osmahneme ji ve velkém hrnci s rozehřátým máslem. Kostičky lososa vložíme do cibulové ... Pokračovat »
Italská polévka s krůtím masem
Masové vývary a polévky → Brokolici rozebereme na růžičky, pěkné části košťálu oloupeme a nakrájíme na kolečka. Krůtí maso nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek nadrobno posekáme a zpěníme ve větším hrnci ... Pokračovat »
Boršč
Masové vývary a polévky → Kosti, maso a koření zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Červenou řepu nakrájímr na nudličky a dáme dusit společně s nudličkami mrkve a zelí na osmažený zálad z cibule a rajčatov ... Pokračovat »
Uzená polévka
Masové vývary a polévky → Do studené vody vložíme uzené žebro, oloupanou a rozpůlenou cibuli, krupky a brambory, oloupané a pokrájené na kostičky. Vše vaříme asi hodinu. Pak vyjmeme uvařené žebírko a z něj ... Pokračovat »
Slepičí vývar s masem
Masové vývary a polévky → Do studené vody vložíme důkladně opranou slepičí půlku, oloupanou a rozpůlenou cibuli a vegetu. Zvolna vaříme asi 90 minut. Pak maso vyjmeme, polévku zcedíme a vykoštěné a pokrájen ... Pokračovat »