Masové vývary a polévky (celkem 46)
Kroupová polévka se skopovým masem
Masové vývary a polévky → Na polovině másla orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a přidáme drobně pokrájené maso. Osolíme, mírně podlijeme a dusíme zvolna asi 30 minut. Pak přidáme oloupané a drobně pok ... Pokračovat »
Eintopf
Masové vývary a polévky → Do studené vody vložíme omyté a na kousky nakrájené maso, oloupané a na kostičky nakrájené brambory, cibule, kedluben a celer. Očištěnou a pokrájenou mrkev, petržel, květák a kapus ... Pokračovat »
Gulášová polévka
Masové vývary a polévky → Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na kostky nakrájené maso a osmahneme. Poprášíme mletýma paprikama, pepřem, solí, podlijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka. ... Pokračovat »
Vánoční rybí polévka
Masové vývary a polévky → Do 1l vody vložíme rybí odřezky, koření, osolíme a uvaříme doměkka. Scedím, rybí maso obereme a vykostíme. Cibuli nadrobno nakrájíme, osmahneme na másle a zasypeme moukou. Za stálé ... Pokračovat »
Čínská kuřecí polévka
Masové vývary a polévky → Kuře zalijeme studenou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Maso vyjmeme, obereme a nadrobno nakrájíme. Vývar přecedíme. Do vývaru přidáme na plátky nakrájené žampiony, hrášek, koření ... Pokračovat »
Hovězí polévka
Masové vývary a polévky → Žebro + mrkev (vcelku) + celer (vcelku) + cibule + česnek + pepř + nové koření + sůl - dám do velkého hrnce a zaljeme vodou. vaříme mírně asi 2,5 - 3 hodiny. Dle potřeby doléváme h ... Pokračovat »