Máková stopadesátka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 2 726×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Máková stopadesátka ingredience:
150 g polohrubé mouky, 150 g mletého máku, 150 g cukru krupice, 150 g oleje, 150 g mléka, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, špetka soli, hrstka posekaných mandlí nebo ořechů, hrstka rozinek nebo sušených brusinek
Máková stopadesátka postup:
Z bílků a špetky soli ušleháme sníh.Všechno ostatní promícháme v míse, nakonec vmícháme opatrně sníh z bílků.
Nalijeme do vymazané a vysypané formy.
Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme asi hodinu. Zkoušíme špejlí.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Máková stopadesátka"
Zkuste také
Reklama