Lahodné broskvové řezy
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Lucka
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 4 komentáře zobrazeno 74 486×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Lahodné broskvové řezy ingredience:
Těsto:
200g cukru krupice
250g polohrubé mouky
3 celá vejce
1 smetana ke šlehání
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
Krém:
1 máslo (hera)
500g měkkého tvarohu
1 vanilkový cukr
cukr krystal podle potřeby
1 velká konzerva broskví
Poleva:
500ml vody
1 vanilkový pudink (může být i jahodový nebo malinový)
1 vitacit (jahodový, lze použít i rozpustné pití tang)
Lahodné broskvové řezy postup:
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přimícháme vanilkový cukr, smetanu, mouku a prášek do pečiva. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Troubu předehřejeme na 180C. Těsto vlijeme na plech, rozetřeme a dáme péct do trouby. Pečeme cca 20 minut (dorůžova). Zda je upečený, zjistíme vpichem špejle, pokud se těsto na špejli nelepí, máme upečeno.Korpus necháme vychladnout.Máslo vyšleháme s tvarohy a vanilkovým cukrem. Podle chuti přisladíme obyčejným cukrem. Krém rozetřeme rovnoměrně na korpus. Broskve nakrájíme na plátky a naskládáme na krém.
400ml vody s vitacitem přivedeme k varu. Ve zbylých 100ml rozšleháme pudink.Když voda začne vřít, vlijeme rozšlehaný pudink a vaříme do zhoustnutí. Necháme krátce vychladit a nalijeme na broskve. Necháme v lednici ztuhnout.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Lahodné broskvové řezy"
Zkuste také
Reklama