Kynuté ovocné knedlíky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Sladká jídla
Autor: Milenka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 10 792×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kynuté ovocné knedlíky ingredience:
300g hrubé mouky
špetka soli
10g cukru
10g droždí
cca 200ml mléka
1 žloutek
10g másla
jahody
Kynuté ovocné knedlíky postup:
Z droždí trochy mouky a trošky vlažného mléka uděláme kvásek. Do zbylé prosáté mouky dáme cukr, vzešlý kvásek, přidáme zbylé vlažné mléko, ve kterém jsme rozkvedlali žloutek, rozpuštěné máslo a sůl, a vypracujeme dosti tuhé těsto. Hotové těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Z vykynutého těsta odkrajujeme kuličky, které dlaní zmáčkneme, na placku dáme jahodu a zabalíme. Vaříme ve vroucí vodě 10-15 minut. Na talíři zdobíme podle toho kdo co má rád.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kynuté ovocné knedlíky "
Zkuste také
Reklama