Kynuté ořechové cukroví
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Vánoční cukroví
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 158×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kynuté ořechové cukroví ingredience:
300 g polohrubé mouky, 200 g másla, 4-5 lžic vlažného mléka, 20 g čerstvého droždí, 50 g mletých ořechů
na obalení: moučkový cukr smíchaný s vanilkovým
Kynuté ořechové cukroví postup:
Na vál prosijeme mouku.Smícháme ji s ořechy a vyhloubíme důlek. Do důlku nalijeme mléko a rozdrobíme droždí.
Přidáme na kousky pokrájené máslo a rukama zpracujeme hladké těsto.
Ihned rozválíme a vykrajujeme libovolné tvary. Kousky klademe na plech vyložený papírem na pečení.
Na plechu je necháme asi půl hodiny kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
Upečeme dozlatova a ještě horké obalíme v cukru.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kynuté ořechové cukroví"
Zkuste také
Reklama