Kynuté knedlíky s vanilkovou omáčkou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 617×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kynuté knedlíky s vanilkovou omáčkou ingredience:
těsto: 270 ml mléka, 1 vejce, větší špetka soli, 1 lžíce cukru, 500 g hrubé mouky, 20 g čerstvého droždí
náplň: 500 g švestkových povidel, podle chuti mletý badyán a rum
omáčka: 750 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 žloutek, 3 lžíce cukru, 2 lžíce rumu
na posypání: mletý mák smíchaný s moučkovým cukrem
Kynuté knedlíky s vanilkovou omáčkou postup:
Suroviny na těsto vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat a nakynout těsto.Nakynuté ho rozdělíme na 16 stejných kousků, které zploštíme.
Na každý kousek dáme lžíci povidel rozmíchaných s rumem a badyánem. Zabalíme, zakulatíme a necháme na vále kynout asi 15 minut. Potom uvaříme v páře (cca 12 minut).
Mléko v kastrolu zahřejeme. V části mléka rozmícháme pudinkový prášek, cukr, rum a žloutek. Vlijeme k ostatnímu horkému mléku (ne vařícímu) a za stálého míchání povaříme asi minutu.
Uvařené knedlíky podáváme s vanilkovou omáčkou a posypané mákem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kynuté knedlíky s vanilkovou omáčkou"
Zkuste také
Reklama