Kynutá hrušková buchta
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Alena
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 1 komentář zobrazeno 56 934×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kynutá hrušková buchta ingredience:
400g polohrubé mouky 5Og cukr moučka
50g cukru 100g ořechů
sůl 1 vanilkový cukr, krupice 100g cukr krupice
1 vejce, tuk na pečení,30g droždí , 200ml mléka hrušky 150g šlehačky, 2 vejce,
Kynutá hrušková buchta postup:
Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Nalijeme na ně trochu oslazeného mléka, lehce promícháme a necháme vzejít kvásek. Pak dolijeme zbytek mléka, přidáme zbytek cukru, sůl, vejce a rozpuštěný tuk. Propracujeme těsto a necháme kynout.Po vykynutí prohněteme, vyválíme a dáme na vymazaný plech, na několika místech propícháme vidličkou a necháme ještě asi 15 min. kynout. Mezitím si připravíme náplň, tak, že hrušky oloupeme, nakrájíme na dílky. Těsto pokryjeme hruškami, zalijeme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali vejce, žloutky a cukry. Ořechy nasekáme a promícháme s moučkovým cukrem a buchtu jimi posypeme. Pečeme při 180C.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kynutá hrušková buchta"
Zkuste také
Reklama