Kynutá bábovka s mandlemi
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Vendula
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 297×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kynutá bábovka s mandlemi ingredience:
kostka droždí
200 ml vlažného mléka
1 vejce
sůl
500g. polohrubé mouky
125g . másla
50g. rozinek
2 lžíce rumu
150g. koupaných mandlí
moučkový cukr na pocukrování
1lž.cukru
120g medu
Kynutá bábovka s mandlemi postup:
Z droždí, vlažného mléka, kostky cukru, medu a trošky soli necháme vzejít kvásek. na směs prosejeme mouku a promícháme. Přidáme máslo a hněteme až bude těsto vláčné . Těsto poprášíme moukou a necháme v teple, přikryté, kynout půl hodiny. Rozinky pokapeme rumem, nebo je do něj přes noc namočíme. Vymažeme formu na bábovku a na dno poklademe mandle do každé prohlubně jednu. Do vykynutého těsta vmícháme rozinky a dáme do formy, kde ještě necháme půl hodiny kynout. Troubu necháme předehřát na 180stupnů. Bábovku pečeme pomalu cca 50-60 minut. Po dopečení necháme ještě 5 minut dojít v troubě, následně vyklopíme a před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kynutá bábovka s mandlemi"
Zkuste také
Reklama