Krupicový nákyp
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 951×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Krupicový nákyp ingredience:
1 l mléka, 1hrnek (1/4 l) krupice, špetka soli, 120 g másla, 5 lžic moučkového cukru, 4 vejce, ovoce
Krupicový nákyp postup:
Mléko v hrnci osolíme a zahříváme. Až je horké (ne vařící!) pomalu vsypáváme za stálého míchání krupici. Nepřestaneme míchat a uvaříme hustou kaši. Po odstavení z plotny do ní vmícháme máslo a cukr (můžem přidat či ubrat podle své chuti). Necháme vychladnout. Do vychladlé kaše (nemusí být úplně studená, ale neměla by být horká) vmícháme žloutky. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do kaše. Polovinu hmoty rozprostřeme do vymazané a hrubou moukou vysypané zapékací misky nebo pekáče, poklademe ovocem (čerstvé nebo kompotované, případně stačí i rozinky) a přikryjeme druhou polovinou. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 45 minut do zezlátnutí povrchu. Podáváme teplé jako sladký pokrm nebo studené jako dezert.Tento nákyp je výborný s meruňkami nebo hruškami, ale i s jiným ovocem je dobrý.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Krupicový nákyp"
Zkuste také
Reklama