Krupicová bábovka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 177×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Krupicová bábovka ingredience:
1 l mléka, špetka soli, 300 ml krupice, 4 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 120 g másla, 4 vejce, hrst drobného ovoce (čerstvé nebo sušené), kousky čokolády
Krupicová bábovka postup:
Z mléka, soli a krupice uvaříme hodně hustou kaši (zapíchnutá vařečka v ní musí stát). Do uvařené přidáme máslo a podle chuti cukr a promícháme. Necháme částečně vychladnout.Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do prochladlé kaše zamícháme žloutky a po částech bílkový sníh. Nakonec vmícháme ovoce a kousky čokolády.
Hmotu urovnáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové (nebo jiné) formy, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme do zezlátnutí povrchu (asi 45 minut). Po vytažení z trouby necháme vychladnout a pak vyklopíme.
Pozor, bábovku neplníme až po okraj, při pečení hodně nabude. A během chladnutí zase splaskne.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Krupicová bábovka"
Zkuste také
Reklama