Krémové řezy
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Vánoční cukroví
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 10 496×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Krémové řezy ingredience:
Doba přípravy: asi 45 minut
Doba pečení: asi 20 minut
Na těsto:
5 bílků
190 g moučkového cukru
190 g mletých ořechů
2 vrchovaté PL hladké mouky
Na náplň:
60 ml mléka
5 žloutků
50 g moučkového cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
200 g změklého másla
Na polevu:
30 ml citrónové šťávy
100 g moučkového cukru
Krémové řezy postup:
1. Na přípravu těsta ušleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni, postupně za stálého šlehání přidáváme cukr a ušleháme do tuha. Ořechy s moukou dobře smícháme a opatrně ručně zlehka vmícháme do ušlehaných bílků. Těsto rozetřeme na plech (30 x 40 cm) vyložený papírem na pečení a dáme do předehřáté trouby péct.Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 20 minut
2. Po upečení těsto ihned po délce plechu rozkrojíme na čtyři stejné pruhy a necháme vychladnout.
3. Na přípravu náplně smícháme mléko, žloutky, cukr a vanilínový cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme z plotny a za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo vymícháme do pěny elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni. Postupně přidáváme vychladlý krém a vše elektrickým ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšším stupni do krémové konzistence.
4. Vychladlé upečené proužky oddělíme od papíru, potřeme krémem a složíme do řezu. Dáme na 2 hodiny do chladničky vychladit.
Na polevu smícháme citrónovou šťávu a cukr a řezy potřeme. Jakmile poleva ztuhne, nakrájíme řezy.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Krémové řezy"
Zkuste také
Reklama