Křehký jablkový koláč
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Mája
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 557×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Křehký jablkový koláč ingredience:
Těsto:
6 vajec
240g cukru
240g másla
6 lžic mléka
100g solamylu
200g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
6 jablek
skořice
vanilkový cukr
Křehký jablkový koláč postup:
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, prosátou mouku, solamyl, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Vypracujeme hladké těsto. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Plech vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Těsto přendáme na plech, rozetřeme.Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubo. Zasypeme s nimi těsto. Poprášíme skořicí a vanilkovým cukrem. Pečeme v předehřáté troubě při 180C asi 30 minut.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Křehký jablkový koláč"
Zkuste také
Reklama