KINDER mléčný řez
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 684×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
KINDER mléčný řez ingredience:
NA KRÉM
4-8 lžic cukru krystalu
4-5 lžičky vanilkového cukru
3 a 3/4 dcl mléka
1 a 1/2 balení dortové želatiny
8 dcl šlehačky - odpovídá asi 3 kelímkům
NA POLEVU
25 dkg dortové polevy
8 dkg másla - nebo tuku
NA TĚSTO
8 ks vajec
20 dkg cukru krystal
8 dkg másla - rozpuštěného
6 lžic vody
30 dkg hladké mouky
4 dkg kakaa
1 balení prášku do pečiva
1 lžička kypřícího prášku do perníku
máslo a mouka - na vymaštění plechu
KINDER mléčný řez postup:
Těsto: Žloutky vymícháme s cukrem. Přidáme vodu a rozpuštěné máslo a mícháme. Přidáme mouku, kakao a prášek do perníku. Vyšleháme pevný sníh z bílků a vmícháme do těsta. Půlku těsta vylejeme na vymaštěný a vysypaný plech. Pečeme 12-14 minut v předehřáté troubě na 180°C. Druhou polovinu těsta také upečeme.Krém: Oba cukry vsypeme do mléka a za občasného míchání necháme vařit. Přidáme želatinu a na mírném ohni mícháme, dokud se nerozpustí. Vyšleháme šlehačku a pomalu přiléváme vlažné želatinové mléko. Rychle (dokud krém neztuhne) naneseme na těsto a přikryjeme druhým těstem. Odložíme do chladu aspoň na 2 hodiny.
Poleva: Nad párou rozpustíme čokoládovou polevu s máslem a naneseme na vychladlý koláč.
Fotografie
Ohodnoťte recept "KINDER mléčný řez"
Zkuste také
Reklama