Kakaová roláda s malinovým krémem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 400×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kakaová roláda s malinovým krémem ingredience:
těsto: 6 vajec (jsou-li malá, radši 7), 200 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky, 50 g kakaového prášku
krém: 2 pomazánková másla (á 200 g), 500 ml smetany ke šlehání, 100 g moučkového cukru, 1 malá sklenička malinové marmelády (cca 300 g)
Kakaová roláda s malinovým krémem postup:
Z bílků a 100 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky se zbylým cukrem ušleháme do světlé pěny. Vmícháme do ní mouku smíchanou s kakaem a potom bílkový sníh. Těsto rozdělíme na dva plechy vyložené papírem na pečení a rovnoměrně na ně rozetřeme. Upečeme (200°C, cca 8 minut). Po vytažení z trouby plát těsta lehce poprášíme moukou a překlopíme na čistou utěrku. I s utěrkou ještě horké srolujeme a necháme v ní vychladnout. Totéž uděláme s druhým plátem.Do misky nalijeme smetanu, přidáme pomazánkové máslo, cukr, marmeládu a ručním elektrickým šlehačem vše dohromady ušleháme do hustého hladkého krému.
Vychladlé rolády rozmotáme, potřeme silnou vrstvou krému, srolujeme a dáme ztuhnout do ledničky. Před podáváním hustě posypeme kakaem.
Krému je dost, trochu zbude, ale z poloviny by ho bylo málo. Zbytek můžeme dát do misky, proložit piškotama a po ztuhnutí máme něco jako malinové tiramisu.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kakaová roláda s malinovým krémem"
Zkuste také
Reklama