Jemný perník
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 989×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Jemný perník ingredience:
1/2 itru mléka
8 lžic oleje
1/2 kila polohrubé mouky
2 vejce
1 prášek do perníku
10 dkg ořechů
2 lžíce tekutý med
1 vanilkový cukr
10 dkg čokoládu hořkou nastrouhat do těsta.
10 deka cukr moučka
Jemný perník postup:
Vše smícháme v hladké lité těsto.Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.Pečeme na 180°C asi 35 minut.Necháme vychladit.Pomažeme výraznou marmeládou.
Ve vodní lázni si rozpustíme 1 ledové kaštany a 1 arašídovou čokoládu 100 gramů.Do horkého vmícháme 2 zakysané smetany a naneseme na marmeládu.Uhladíme a dáme do lednice zatuhnout.Pak si, už jen uvařte kafíčko a je možno papat.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Jemný perník"
Zkuste také
Reklama