Jemné palačinky s pomerančovo-citrónovým sirupem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Sladká jídla
Autor: Ála
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 471×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Jemné palačinky s pomerančovo-citrónovým sirupem ingredience:
2 vejce, 1 žloutek, 20g cukru, špetka soli, 1 lžíce oleje, 150g hladké mouky, 3/8l mléka, tuk na smažení
Sirup: 50g másla, 1 pomeranč, 1 citrón, 2 lžíce rumu
Jemné palačinky s pomerančovo-citrónovým sirupem postup:
Vejce a žloutek rozšleháme s troškou cukru, solí, olejem a postupně přidáváme mouku a mléko, až vznikne hladké řidší těsto. Necháme odpočinout. Na másle vymazanou pánev lijeme tenké palačinky a pečeme je po obou stranách. Zbylý cukr utřeme s máslem do pěny, přidáme strouhanou kůru a šťávu z pomeranče a citrónu, nahřejeme na pánvi, a když se cukr s máslem rozpustí, přilijeme rum. Hotové palačinky přeléváme tímto sirupem.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Jemné palačinky s pomerančovo-citrónovým sirupem"
Zkuste také
Reklama