Jahodové řezy s pudinkem a bílou čokoládou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Ivetka
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 1 komentář zobrazeno 21 003×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Jahodové řezy s pudinkem a bílou čokoládou ingredience:
Těsto:
6 vajec
6 lžic cukru moučka
4 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1 lžička prášku do pečiva
Krém:
500g jahod
300ml mléka
1 jahodový pudinkový prášek
200g másla
4 lžíce cukru moučka
bílá čokoláda na posypání
Jahodové řezy s pudinkem a bílou čokoládou postup:
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme při teplotě 200C. Necháme vychladnout.Z mléka a prášku do pečiva uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout, pak do něj po částech zašleháváme máslo a cukr. Krém rozetřeme na upečený korpus, poklademe jahodami a nakonec na celý koláč bohatě nastrouháme čokoládu.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Jahodové řezy s pudinkem a bílou čokoládou"
Zkuste také
Reklama