Jablková žemlovka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 626×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Jablková žemlovka ingredience:
8 včerejších rohlíků, 1 hrnek mléka, 1 vejce, 50 g másla, rozinky, 2 sáčky skořicového cukru, rozinky, jablka
Jablková žemlovka postup:
Pekáč nebo zapékací misku vymažeme máslem. Rohlíky nakrájíme na kolečka silná 1 cm. Do hrnku dáme vejce, dolijeme mlékem a vidličkou rozšleháme. Máslo necháme rozpustit. Omytá jablka oloupeme a nastrouháme. Na dno pekáče naskládáme těsně vedle sebe kolečka rohlíků. Pokropíme je mlékem s vejcem a pokapeme rozpuštěným máslem. Pokryjeme souvislou vrstvou nastrouhaných jablek, která posypeme skořicovým cukrem a hrstí rozinek. Na jablka naskládáme další vrstvu rohlíků a všechno zopakujeme. Končíme vrstvou rohlíků pokropených mlékem a máslem. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova (200°C asi 20 minut). Na talíři můžeme pocukrovat.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Jablková žemlovka"
Zkuste také
Reklama