Jablečný tvarožník
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 911×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Jablečný tvarožník ingredience:
5 vajec
150 g polohrubé mouky
150 g cukru moučky
půl balíčku prášku do pečiva
3 lžíce vody
jablečná náplň:
1 kg jablek
2 balíčky vanilkovéhu cukru
tvarohová pomazánka:
500 g měkkého tvarohu
200 g cukru moučky
1 vanilkový cukr
150 g másla
navrch:
šlehačka
skořice
Jablečný tvarožník postup:
1. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s vanilkovým cukrem. Plech vyložíme alobalem a rozetřeme na něj jablečnou hmotu.2. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přilejeme vodu. Mouku prosátou s práškem do pečiva přidáme ke žloutkům. Nakonce zlehka vmícháme sníh s bílků. Těsto nalijeme na jablka a pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů.
3. Upečený jablečný korpus necháme vychladnout, ideálně do druhého dne. Překlopíme a odstraníme alobal.
4. Tvaroh ušleháme s cukrem moučkou, s vanilkovým cukrem a se změklým máslem. POZOR – tvaroh a máslo musí mít stejnou teplotu, jinak se srazí! Tvarohovou náplň opatrně rozetřeme na jablečnou vrstvu.
5. Ušlehanou smetanu rozetřeme v rovnoměrné vrstvě na moučník a posypeme skořicí.
Když jsem tenhle moučník ochutnala na návštěvě a vyžádala si recept, nechtěla jsem věřit, že mi hostitelka nepodvrhla jiný – úplně jasně jsem tam totiž cítila ananas a kokos, taková pina-colada… Takže než mi recept doputoval, zkusila jsem upéci svůj pokus – taky dobrý, ale úplně z jiných surovin…
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Jablečný tvarožník"
Zkuste také
Reklama