Jablečný trhanec s višněmi
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 406×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Jablečný trhanec s višněmi ingredience:
8 vajec,
1/2 lžičky skořice,
4 lžíce cukru,
120 g mouky,
2 jablka,
4 lžíce sekaných lískových oříšků,
4 lžíce rozinek,
4 lžíce másla,
1 višňový kompot (720 ml),
1/2 balení vanilkového pudinku,
40 ml višňovice,
2 lžíce moučkového cukru
Jablečný trhanec s višněmi postup:
1. Oddělíme vaječné bílky a žloutky. Bílky ušleháme dotuha, žloutky se skořicí a 3 lžícemi cukru do pěny. Jablka oloupeme a rozčtvrtíme, vyřízneme jádřince, dužinu nakrájíme na kostky. Spolu s lískovými oříšky, rozinkami a bílkovým sněhem vmícháme do ochucených žloutků.2. Polovinu těsta usmažíme na 2 lžících másla, roztrháme na kusy, obrátíme a dopečeme. Uložíme do tepla a usmažíme druhou polovinu těsta.
3. Višně povaříme se šťávou a 1 lžící cukru. Pudinkový prášek rozmícháme v troše studené vody, přilijeme k višním a vaříme. Hotový pudink s višněmi ochutíme višňovicí. Trhanec obložíme pudinkem a posypeme moučkovým cukrem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Jablečný trhanec s višněmi"
Zkuste také
Reklama