JABLEČNÉ KOLÁČE
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 7 219×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
JABLEČNÉ KOLÁČE ingredience:
na náplň:
jablka: 1,5 kg
skořice: špetka
cukr krupice: 100-150 g
na drobenku:
mouka hrubá: 100 g
cukr krupice: 100 g
Hera: 1 lžička
na těsto:
mléko: asi 200 ml
droždí: 1/2 kostky
sůl: špetka
cukr krupice: 100 g
žloutek: 1
vejce: 1
Hera: 100 g
mouka hladká: 500 g
JABLEČNÉ KOLÁČE postup:
Krok 1: Nejprve si připravíme náplň. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle, podle chuti osladíme, přidáme skořici a chvilku povaříme. Necháme vychladnout a slijeme přebývající šťávu.Krok 2:
Připravíme si kvásek z droždí, poloviny mléka a lžíce cukru. Z mouky, cukru, špetky soli, vejce, žloutku, rozpuštěného tuku a připraveného kvásku zaděláme vlažným mlékem vláčné těsto. Necháme v teple asi půl hodiny vykynout.
Krok 3:
Z vykynutého těsta tvoříme kuličky velikosti pingpongového míčku, ze kterých válečkem vytvarujeme koláče, položíme je na pečicí papír na plech, dáme jablečnou náplň a posypeme žmolenkou. Koláč lze plnit také tvarohem, mákem nebo ořechy.)
Krok 4:
Pečeme je v předehřáté troubě asi 15 minut.
Fotografie
Ohodnoťte recept "JABLEČNÉ KOLÁČE"
Zkuste také
Reklama