Hruškový džem s jablky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Sladká jídla
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 377×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Hruškový džem s jablky ingredience:
500 g zralých hrušek, 500 g kyselejších jablek, 1 citrón, 1 kg želírovacího cukru, půl tyčinky skořice, 4 polévkové lžíce hruškovice
Hruškový džem s jablky postup:
Hrušky a jablka omyjte, oloupejte a zabavte jádřinců. Polovinu hrušek a všechna jablka rozmixujte a vložte do hrnce. Zbylé hrušky nakrájejte na kostky a přidejte ke směsi. Citrón vymačkejte, šťávu přidejte k ovoci a přimíchejte želírovací cukr a skořici. Směs přiveďte k varu a za stálého míchání povařte ještě 4 minuty. Nakonec přidejte pálenku a vyjměte skořici. Pokud je to nutné seberte pěnu. Horký džem plňte do sklenic až po okraj, zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Hruškový džem s jablky"
Zkuste také
Reklama