Hrnkový jahodový koláč
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Elina
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 18 528×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Hrnkový jahodový koláč ingredience:
2 celá vejce
1 hrnek cukru
2 hrnky polohrubé mouky
125g másla
3/4 prášku do pečiva
trocha mléka
300g jahod
Hrnkový jahodový koláč postup:
Vejce rozšleháme s cukrem, přidáme mouku, máslo a prášek do pečiva, trochu zředíme mlékem. Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Na plech přelijeme těsto, na něj poklademe rozpůlené jahody.Z trochy hrubé mouky, trochy cukru a trochy másla připravíme žmolenku. Jahody s ní zasypeme. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Hrnkový jahodový koláč"
Zkuste také
Reklama