Galaretkové řezy
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 110×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Galaretkové řezy ingredience:
Piškot: 4 vejce
16 dkg cukr moučka
12 až 15 dkg polohrubé mouky
zrníčko soli do sněhu
1 balení polské Galaretky dle chuti a ovoce
1 smetana na šlehání+ ztužovač šlehačky
marmeláda dle chuti a zásob
1 ananasový kompot ( kousky)
1 malý mandarinkový kompot
( opřípadě ovoce
které preferujete)
Galaretkové řezy postup:
Piškot: Oddělíme bílky od žloutků, bílky ušleháme s troškou soli na pevný sníh, zašleháme cukr, žloutky a nakonec mouku.Na plech si dáme pečící papír, nebo plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou.Těsto na něj vylejeme a pravidelně rozprostřeme. Pečeme jako každý jiný piškot v mírně vyhřáté troubě cca na 175°C.Upečený necháme prochladnout, ale můžeme klidně ještě za tepla povrch potřít velmi slabou vrstvičkou marmelády. Je to proto, aby pak želatina neprotekla do piškotu a také je to pikantnější.Dělávám to i pod krém do dortů.Na povrch piškotu si rozmístíme kousky ovoce, ty větší pokrájíme, aby nám je pěna zakryla. Dávám ananasové kousky a mezi ně pár kousků mandarinek.Pak si připravíme želatinu. Návod je na sáčku, ale napíšu ho. Odměříme si 500ml vody a dáme ji do hrnku svařit. Když začne voda vřít, tak sporák vypneme !!! a nasypeme do vody celý sáček Galaretky. Mícháme tak dlouho, dokud se obsah nerozpustí- trvá to krátce a necháme ji chladnout.Občas ji zamícháme a zkoušíme teplotu, třeba jako já malíčkem,kvůli šlehačce, která se tam přidává- nesmí být ani vlažná!! Jakmile je nepatrně chladnější, než váš prst, je hotová. Než vystydne, tak si ušleháme šlehačku se ztužovačem šlehačky, pak trochu té šlehačky metlou rozšleháme v hrnku se želatinou a nalejeme zpět ke zbylé šlehačce. Dobře ručně metlou, nebo i šlehačem krátce prošleháme a nalejeme na ovoce na plechu. Dáme do chladna a necháme ztuhnout. Můžeme si dozdobit šlehačkou. Toto množství je na klasický velký plech. To na fotografii je piškot ze 6 vajec.Můžete si sami jinou velikostí plechu, nebo surovin na piškot upravit, jestli víc piškotu, nebo náplně.Vypadá to možná složitě, ale není.Kdo má možnost si ty Galaretky koupit, tak to vyzkoušejte. Já je nakoupím do foroty, když můžu a mám dlouho pokoj.Barva želatiny je vždy totožná s tím ovocem na obrázku.Tohle byla červená-višňová.Dobrou chuť.Fotografie
Ohodnoťte recept "Galaretkové řezy"
Zkuste také
Reklama