Florentinky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Vánoční cukroví
Autor: lucka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 8 394×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Florentinky ingredience:
Suroviny jsou asi na 50 ks
40g kandovaných višní
50g kandovaného citronu
50g kandovaného pomeranče
50g kandovaného kořene anděliky (seženete ve specializovaném obchodě s lahůdkami - lze nahradit 25g kandovaného citronu a pomeranče)
80g másla
200g medu
250g šlehačky
300g mandlových lupínků
120g hladké mouky
Na pokapání:
250g hořké čokoládové polevy
papír na pečení
Florentinky postup:
Nahrubo pokrájíme všechny různé druhy kandovaného ovoce.Tuk s medem a šlehačkou necháme za stálého míchání povařit asi 4 minuty, až hmota zhoustne. Přimícháme kandované ovoce a mandle.Jakmile směs trochu vychladne, přidáme mouku.
Troubu předehřejeme na 180C. Plech vyložíme papírem na pečení, dvěma lžičkami vykrajujeme malé hromádky a klademe je na plech a rozmáčkneme na placičky. Florentinky pečeme asi 10 minut, necháme na plechu vychladnout a pak odstraníme z papíru.
Polevu nahrubo nakrájíme, rozpustíme ve vodní lázni a nakapeme ji na spodní stranu florentinek.
Florentinky vydrží nejméně 8 týdnů, pokud je dobře uzavřeme v dóze na sušenky.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Florentinky"
Zkuste také
Reklama