Dvoubarevný broskvový koláč
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Pavla Macháčová
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 20 265×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Dvoubarevný broskvový koláč ingredience:
Tmavé těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek vlažného mléka
1/2 hrnků oleje
3 celá vejce
2 lžíce kakaa
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
Světlé těsto:
500g měkkého tvarohu
3 celá vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek vanilkového pudinku
1 zakysaná smetana
1 hrnek cukru
1 větší konzerva broskví
Dvoubarevný broskvový koláč postup:
Polohrubou mouku smícháme v míse s cukrem, mlékem, olejem, vejci, kakaem a cukrem. Vyšleháme hladké těsto. Polovinu těsta vylijeme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech.Tvaroh smícháme s vejci, vanilkovým pudinkem, cukrem, smetanou a vanilkovým cukrem. Rozetřeme na tmavé těsto. Broskve nakrájíme na silnější plátky a rozprostřeme na tvarohové těsto. Celý koláč zalijeme zbytkem tmavého těsta a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200C asi 30 minut.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Dvoubarevný broskvový koláč"
Zkuste také
Reklama