Drobenková bublanina
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 2 komentáře zobrazeno 5 358×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Drobenková bublanina ingredience:
300 g polohrubé mouky + na vymazaní formy
220 g krystalového cukru
1 sáček vanilkového cukru
130 g másla + na vymazání formy
2 vejce
250 ml polotučného mléka
1 sáček prášku do pečiva
300-350 g čerstvých jahod
Drobenková bublanina postup:
Do mísy vsypeme mouku,oba cukry a přídejte plátky másla.Prsty zpracujte na drobenku.
Jeden hrnek drobenky odložte.
Ke zbývající drobence přídejte vejce,mléko a prášek do pečiva a vymíchejte hladké těto.
Koláčovou formu ( nebo plech) vymažte máslem a vysypte moukou a pak do ní vlijte polovinu těsta,pokladte rozpulenými jahodami,zalijte drihou části těsta,vyskládejte zbylými jahodami a posypte drobenkou.
Pečte v troubě předehřaté na 180 stupnů,dokud nezezlatne.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Drobenková bublanina"
Zkuste také
Reklama