Domácí ovocné víno
Zařazeno v kategorii: Recepty - Nápoje > Domácí vína a kořalky
Autor: Radek
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 2 komentáře zobrazeno 20 875×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Domácí ovocné víno ingredience:
1) 8 l jablečného moštu (můžeme vyrobit, nebo koupit)
2) 2 kg cukru
3) 2 sáčky živné soli
4) 2 sáčky vinných kvasinek (nebo 1 lahvička tekutých kvasinek Vinflora - šikovný kutil si vyrobí z droždí)
Domácí ovocné víno postup:
Před přípravou vína asi 2 - 3 dny si připravíme sušené kvasinky. (Tekuté můžeme nalít rovnou do připravovaného vína.) Do čisté 2 dcl skleničky nalijeme nejlépe domácí ovocný mošt nebo ovocnou šťávu bez konzervačních látek. Přisypeme sušené kvasinky, zamícháme a necháme je na 2 - 3 dny rozmnožit.Cukr převaříme v 1 litru jablečného moštu. Po vychlazení jej nalijeme se zbylým množstvím moštu do 10 l demižónu, nasypeme sáčky se živnou solí, řádně zamícháme a přidáme namnožené kvasinky a opět zamícháme. Demižón uzavřeme korkovou vypařenou zátkou s otvorem na kvasnou rourku. Do té nalijeme vodu a nasadíme. Celou zátku zavoskujeme.
Asi po šesti týdnech zátku odstraníme a víno opatrně stočíme do jiného demižónu a dáváme pozor aby jsme nezvířili kaly. Tam necháme víno vyčistit a pak jej můžeme stočit do lahví, které řádně zazátkujeme a uložíme v chladném sklepě naležato.
Víno dle mého vkusu je nevýrazné vůně a chuti. Je ovšem velmi silné. Výborný je použít jej na svařené víno, to nemá chybu. Takto upravené je opravdu výborné. Do smaltovaného kastrůlku přidáme kousek celé skořice, několik hřebíčků a přivedeme k varu a ihned odstavíme. Do 1/4 l hrnku nalijeme převařené víno, přidámě dle chuti cukr a citronovou šťávu.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Domácí ovocné víno"
Zkuste také
Reklama