Cukroví s vaječným likérem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Vánoční cukroví
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 8 947×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Cukroví s vaječným likérem ingredience:
Na těsto:
400 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
1 vrchovatá KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
2 balíčky Vanilkového cukru Dr.Oetker
2 PL vaječného likéru
200 g měkkého másla
2 žloutky
Na náplň:
1 balení Krémové náplně s příchutí vaječného koňaku Dr.Oetker
200 ml studeného mléka
3 PL moučkového cukru
125 g změklého másla
Na posypání:
trochu moučkového cukru
Ještě potřebujeme:
plech na pečení
váleček
formičky na vykrajování
papír na pečení
Cukroví s vaječným likérem postup:
1. Na přípravu těsta si na vále pomocí nože promísíme všechny sypké suroviny. Přidáme likér, máslo a žloutky. Nožem suroviny zpracujeme a když jsou částečně spojeny, vypracujeme ručně hladké těsto.2. Na pomoučněném vále po částech těsto vyválíme na 3 mm pláty a libovolnou formičkou vykrajujeme tvary. Vykrojené těsto klademe na plech vyložený papírem na pečení. Na polovině vykrojených kousků vykrájíme středy menší formičkou nebo náprstkem. Pečeme v předehřáté troubě.
Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 20 minut
3. Po upečení necháme vychladnout. Náplň připravíme s mlékem, cukrem a máslem dle návodu na obalu. Nevykrájené části těsta náplní namažeme nožem (nebo použijeme cukrářský sáček) a lehce ke každé přimáčkneme druhý díl. Odložíme na 2 hodiny do chladničky. Před servírováním pocukrujeme moučkovým cukrem. Skladujeme v uzavíratelné nádobě.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Cukroví s vaječným likérem"
Zkuste také
Reklama