Čokoládový nákyp
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 2 839×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Čokoládový nákyp ingredience:
1/2 smetany, 300 g žemlí, 150 g čokolády, 6 vajec, 60 g másla, 60 g pískového cukru, 50 g kandovaného ovoce, vanilkový cukr.
Čokoládový nákyp postup:
Musíme povrch žemliček ostrouhat a teprve pak je nakrájíme na plátky a namočíme do smetany. Pak rozmočené dáme do hrnce, zahřejeme a umícháme hustou kaši. Do ještě horké kaše vmícháme nastrouhanou čokoládu a necháme vychladnout. Máslo utřeme se žloutky a cukrem a postupně přidáváme po částech kaši, ovoce a nakonec vmícháme opatrně tuhý sníh. Pečeme ve vymazané a vysypané pečící misce přibližně 20 minut.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Čokoládový nákyp"
Zkuste také
Reklama