Čokoládové hrudky s pomerančovou kůrou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Vánoční cukroví
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 11 906×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Čokoládové hrudky s pomerančovou kůrou ingredience:
2 bílkym 4 lžíce hnědého cukru, 4 lžíce rozinek, 1 hrnek mletých vlašských ořechů, 2 lžíce solamylu, 2 lžíce kandované pomerančové kůry, špetka mleté skořice, čokoládová poleva, lískové oříšky nebo kokos na ozdobení
Čokoládové hrudky s pomerančovou kůrou postup:
Z bílků a 1 lžíce studené vody ušleháme hustý sníh. Do sněhu vmícháme cukr, nasekanou kandovanou pomerančovou kůru, rozinky, mleté ořechy, solamyl a mletou škořici. Plech vyložíme pečícím papírem. Lžičkou oddělujeme z připravené směsi malé hrudky, přeneseme je na plech a sušíme asi 50 minut v troubě vyhřáté na 120°C. Cukroví necháme vychladnout, polijeme čokoládovou polevou a zdobíme buď oříškama nebo kokosem.Fotografie
Ohodnoťte recept "Čokoládové hrudky s pomerančovou kůrou"
Zkuste také
Reklama