Bublanina kynutá-velká
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Neli
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 8 267×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bublanina kynutá-velká ingredience:
500g polohrubé mouky, 30g droždí, 2-3 žloutky, asi 1/3l mléka, 6 lžic rozehřátého másla, 3 vrchovaté lžíce cukru, lžička soli, citrónová kůra, ovoce dle libosti (cca 1kg)
Bublanina kynutá-velká postup:
Z vlahého mléka, droždí a cukru uděláme kvásek, a když vzejde přimícháme mouku se žloutky, tukem, solí a citrónovou kůrou. Těsto dobře vypracujeme. Musí být trochu řidší než na buchty. Ihned ho rozetřeme do velkého vymazaného pekáče asi na prst vysoko. Posypeme ovocem a necháme vykynout na mírném teple asi hodinu. Nadnese-li se těsto při kynutí ovoce, tak ho trošku do těsta zatlačíme. Vykynutou bublaninu pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. Bublanina je lehká, kyprá a je jí hodně!Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Bublanina kynutá-velká"
Zkuste také
Reklama