Broskvový koláč s hvězdičkami
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Vánoční cukroví
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 458×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Broskvový koláč s hvězdičkami ingredience:
Na těsto:
400 g hladké mouky
3 zarovnané KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
3 PL kakaa
160 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
špetka soli
4 vejce
200 ml oleje
200 ml perlivé vody
Na obložení:
broskvový kompot (hmotnost po odkapání asi 500 g)
3 PL šťávy z kompotu
Na náplň :
500 ml smetany ke šlehání
1 balíček Skořicového cukru Dr.Oetker
1KL Rumového aroma Dr.Oetker (nebo 1PL rumu)
4 vrchovaté PL moučkového cukru
2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker
Na ozdobení:
2 vrchovaté PL kakaa
Ještě potřebujeme:
plech na pečení (30 x 40 cm)
sítko
tvrdý papír na šablonu
Broskvový koláč s hvězdičkami postup:
1. Na přípravu těsta smícháme mouku s kypřicím práškem a s kakaem a prosejeme do mísy. Přidáme cukr, vanilínový cukr, sůl, vejce, olej a minerální vodu a elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni vymícháme do hladkého těsta.2. Těsto nalijeme na vymazaný plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Plech vložíme do předehřáté rouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 20 minut
3. Broskve necháme na sítku okapat. Vychladlý korpus pokapeme šťávou z kompotu. Broskve nakrájíme na kousky a položíme na korpus.
4. Na přípravu náplně ušleháme smetanu, skořicový cukr, rumové aroma nebo rum, moučkový cukr a smeta-fix elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni. Šlehačkovou náplň natřeme na korpus s broskvemi a uhladíme. Uložíme na 1 hodinu do chladničky.
5. Z tvrdého papíru vystřihneme hvězdičky, koláč posypeme kakaem a nakrájíme na řezy.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Broskvový koláč s hvězdičkami"
Zkuste také
Reklama