Broskvový džem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Sladká jídla
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 8 805×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Broskvový džem ingredience:
1 kg broskví, 2 citrony, želírovací cukr v poměru 2:1 (na 1 kg ovoce 500 g želírovacího cukru), 2 lžíce meruňkového likéru
Broskvový džem postup:
Broskve na chvíli ponořte do vařící vody, oloupejte, rozkrojte na polovinu a vypeckujte. Nakrájejte na kousky a dejte do hrnce. Citróny vymačkejte a šťávu přidejte k broskvím. Přidejte želírovací cukr a nechte stát asi 4 hodiny při pokojové teplotě. Broskve za stálého míchání přiveďte k varu a vařte ještě asi 3 minuty. Nakonec přidejte meruňkový likér. Je-li potřeba, seberte pěnu a horký džem plňte do sklenic až po okraj. Uzavřete, postavte víčkem dolů, dokud džem nevychladne.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Broskvový džem"
Zkuste také
Reklama