Broskve zapečené se skořicí a mandlemi
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 435×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Broskve zapečené se skořicí a mandlemi ingredience:
6 broskví
50 g mandlí, nasucho opražených
100 g pistácií AQ
150 g třtinového cukru
1 lžička mleté skořice
1 žloutek
200 ml vína Muscat Ottonel
1 svitek skořice
zakysaná smetana k podávání
Broskve zapečené se skořicí a mandlemi postup:
Příprava 20 min. Vaření a pečení 30 min. 1. Broskve omyjte, přepulte a vyndejte z nich pecku, případně odkrojte nehezké nebo poškozené části. Jamku po pecce ještě lehce zvětšete. Mandle a pistácie semelte nebo rozmixujte, přidejte k nim cukr, skořici a pak i žloutek a rozmíchejte do nádivky. Tou potom naplňte až přeplňte poloviny broskví. 2. Víno přelijte do rendlíku, přidejte svitek skořice a krátce povařte, poté skořici vyndejte. Broskve narovnejte do mělké žáruvzdorné mísy, zalijte vínem a dejte na 20 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C. Podávejte se zakysanou smetanou.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Broskve zapečené se skořicí a mandlemi"
Zkuste také
Reklama