Borůvkový koláč s medovou polevou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 112×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Borůvkový koláč s medovou polevou ingredience:
700 g mouky,
250 g cukru,
kůra z 1 citronu,
1 KL skořice,
350 g tekutého másla;
*Na polevu:*
350 ml smetany ke šlehání,
4 žloutky,
3 PL medu,
2 PL škrobu;
*Kromě toho:*
750 g borůvek čerstvých ci mrazenych nebo kompotovanych
Borůvkový koláč s medovou polevou postup:
V míse promícháme mouku prosetou s cukrem, skořicí a citronovou kůrou a promícháme. Rozpuštěné máslo přidáme do mísy a vidličkou uhněteme drobenku. Polovinu drobenky dáme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme. Moučník předpečeme v elektrické troubě předehřáté na 190 °C, v horkovzdušné na cca 170 °C a v plynové troubě na stupni č. 2–3 po dobu cca 12–15 minut.Mezitím ušleháme pevnou šlehačku na polevu. Přidáme žloutek, med a škrob a krátce, ale pečlivě promícháme. Omyté a kompotované borůvky necháme řádně okapat, zmrazené rozmrazíme.
Polevu rozetřeme na drobenkové těsto, rozdělíme borůvky a navrch nasypeme zbývající drobenku. Dopečeme při stejné teplotě po dobu asi 30 minut.
Koláč obsahuje asi 100 g bílkovin, 431 g tuku, 1 016 g sacharidů = 8 625 kcal = 36 104 kJ.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Borůvkový koláč s medovou polevou"
Zkuste také
Reklama