Bábovka s mandličkama
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Hanka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 2 504×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bábovka s mandličkama ingredience:
250 ml mléka
50 g hrozinek
50 g mandlí
50 g cukr moučky
300 g hladké mouky
sůl
máslo
1/2 droždí
Bábovka s mandličkama postup:
Z droždí, části vlažného mléka, lžíce cukru a mouky uděláme kvásek. Smícháme s ostatními surovinami, vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout cca 40 minut. Vykynuté těsto poté propracujeme, rozdělíme na tři části a z každé rozválíme 30 cm dlouhý pramen. 20 minut ponecháme a potřeme rozpuštěným tukem. Spleteme cop. Vložíme do vymazané formy a necháme kynout 15 minut.Bábovku dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů a zapékáme 10minut. Poté teplotu snížíme a pečeme půl hodiny. Hotovou bábovku vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Bábovka s mandličkama"
Zkuste také
Reklama