Bábovka pro začátečníky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Jaruška
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 312×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bábovka pro začátečníky ingredience:
360g polohrubé mouky
300g krupicový cukr
6 vajec
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 vanilkový pudink
100 ml horké vody
100 ml oleje
nastrouhaná kůra z citronu
Bábovka pro začátečníky postup:
Mouku smícháme s práškem do pečiva a pudinkem. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, přidáme olej, po částech vmícháváme vodu, mouku a nakonec opatrně vmícháme vyšlehané bílky v tuhý sníh. Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto přelijeme do formy a dáme péct do trouby. Pečeme při 180°C asi 45 minut.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Bábovka pro začátečníky"
Zkuste také
Reklama