Babiččin koláč
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Miluna
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 966×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Babiččin koláč ingredience:
Těsto:
200g másla
200g cukru
250g hladké mouky
4 vejce
1 prášek do pečiva
100 ml vaječného likéru
50g čokolády
500g třešní
Krém:
250 g tučného tvarohu
250 g šlehačky
2 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
Babiččin koláč postup:
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny.Postupně zamícháme vejce a nakonec vaječný likér a nastrouhanou čokoládu. Hladkou mouku prosejeme a přimícháme do těsta spolu s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení, poklademe třešně a dáme péct do trouby asi na 45 minut. Necháme vychladnout.Šlehačku vyšleháme a smícháme s tvarohem a cukry. Krém natřeme na koláč a necháme v chladu ztuhnout.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Babiččin koláč"
Zkuste také
Reklama