Andělské řezy
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 10 988×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Andělské řezy ingredience:
200 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
4 vejce
10 lžic oleje
10 lžic horké vody
½ prášku do pečiva
šlehačka na zdobení
1 ztužovač
džem
1,5 balíčku piškotů
káva
rum
Krém:
¾ l mléka
3 pudinky
200 g cukru
3 zakysané smetany
Andělské řezy postup:
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu a prosetou mouku s práškem do pečiva. Lehce zamícháme sníh z bílků. Do těsta můžeme přidat i kakao, když chceme tmavý. Pečeme na plechu vyloženém peč. papírem při 180st asi 20 minut. Necháme vychladnout. Upečené těsto potřeme džemem a polovinou krému. Na krém poklademe piškoty namočené v silné kávě s rumem. Na piškoty natřeme zbytek krému a necháme ztuhnout. Před podáváním zdobíme šlehačkou. Krém: ve mléce uvaříme pudingy s cukrem. Po vychladnutí vmícháme zakysané smetany.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Andělské řezy"
Zkuste také
Reklama