Zelné koláčky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Slané pečivo
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 436×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Zelné koláčky ingredience:
Těsto: 0,25 l mléka, 40 g droždí, 200 g polohrubé mouky, dva žloutky, 80 g másla, 80 g moučkového cukru, 300 g hrubé mouky, špetka soli
Náplň: 700 g hlávkového zelí, olej, moučkový cukr, mletá skořice, rozinky
Zelné koláčky postup:
Do vlažného mléka přidáme droždí, špetku soli, trochu cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do misky dáme prosátou polohrubou a hrubou mouku, změklé máslo, moučkový cukr, žloutky a kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme a na teplém místě necháme kynout. Pak ho rozválíme na pomoučněném válu a kulatou formičkou vykrajujeme koláčky. Uprostřed každého koláčku vyhloubíme jamku, okraje potřeme vejcem a do středu vložíme náplň. Ozdobíme rozinkami a přendáme na plech pokrytý papírem na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě, po upečení posypeme moučkovým cukrem.Náplň: Nastrouhané zelí udusíme na oleji do měkka. Přidáme moučkový cukr, mletou skořici, promícháme a necháme vychladnout. Náplň klademe do středu koláčků.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Zelné koláčky"
Zkuste také
Reklama